Mezőkövesdről röviden

A Matyóföld fővárosa vagy Matyóföld szíveként is emlegetett Mezőkövesd a Bükk hegység déli lábánál található, a mai napig őrzi hagyományait. Elsősorban a hungarikumnak számító színpompás matyó hímzésről és népviseletről nevezetes. A matyó népművészeti hagyományokból ad ízelítőt az itt található Matyó Múzeum, mely híven mutatja be a matyó népművészet mellett az itt élő emberek egykori mindennapjait.
Skanzen jellegű városrésze megőrizte a régi településszerkezetet, melyben a régi házak tájházként, alkotóházként látogathatóak. A városrész bejáratát a Hadas Kapu jelzi. Mézeskalácsos Tájházában nemcsak a mézeskalácsos mesterséggel ismerkedhetnek az érdeklődők, hanem állandó mackókiállítást is megtekinthetnek. 

Bútorfestő Alkotóház bemutatja a 250 éves bútorfestő hagyományokat.
A Kisjankó Bori Emlékházban a mezőkövesdi „íróasszony” életét idézheti fel a látogató az eredeti berendezések segítségével. Gari Takács Margit Emlékházban zeneház működik, mely a népi hangszerek széles körét mutatja be.A Tűzzománcos Házban a falakat eredeti szentképek helyett tűzzománc és pasztellképek díszítik. A Fazekasházban a látogató nemcsak népi használati tárgyakat tekintheti meg, hanem megismerheti az edénykészítés módját is. De ha itt járunk megtekinthetjük a Mezőgazdasági Gépmúzeumot, a Szent László templomot is.

IMG_3721-mezőkövesd
IMG_3690Mezőkövesdvárosképek

Foglaljon időpontot hozzánk

Kapcsolatfelvétel

Elérhetőség

Hogyan juthat el hozzánk?

Budapestről egyszerűen megközelíthető az M3-as autópályán. Az autópályát a 128-as kijáratnál kell elhagyni Mezőkövesd felé, majd a körforgalomnál Zsóry-fürdő irányába kell fordulni.

Budapest, Miskolc és Nyíregyháza felől közvetlen járatokkal közelíthető meg a Mezőkövesd Zsóry -Gyógyfürdőt! Debrecen irányából miskolci vagy Nyékládházái átszállással, közvetlen csatlakozással lehet a legkönnyebben eljutni vagy füzesabonyi átszállással.

Kérdése van? Írjon nekünk:

Kérdése van?
Írjon nekünk üzenetet:

Silver Zsóry Apartman 1 (Orchidea, Gyöngyvirág)

Silver Zsóry Apartman 2 (Levendula, Napraforgó)